dissabte, 2 de gener de 2016

Sa Falconera

Sa Falconera (2 gener '16)
Asombrós curt recorregut de nivell alt, amb unes grimpades i desgrimpades que posen els pels de punta.


Sortim de Raixa, enfilant-nos cap a la carena de la serreta deixant la paret margera de la finca a la nostra dreta. En poc temps pujam fort i ràpid.
Passem per davant d'un par de portells de la finca de Raixa


Arribats a la carena de la serreta, ja tenim els Homonets a la vista. Serà el primer objectiu: culminar el cim per passar després cap a la Falconera per una cresta ben afilada.
La passa no és còmodaEns trobem qualque indicació que ens indiquen suposadament el millor camí a seguirGrimpades i desgrimpades es succeeixen una darrera s'altreParet divisoria a la carena de la serretaVistes extraordinàries. Destaca la casa de son Monei abaix la dreta.
Al davant nostre, enfora, la Comuna bunyolina
Una de les passes que, sense ser complicades, requereixen tota la nostra atenció


Amb la Gubia a la esquena


Al cim de Ets Homonets
El cim de sa Falconera a la vista, amb la cresta inversemblant de Ets Homonets que superarem pels peus dels cingles.N'Aina a Ets Homonets


Amb bones grimpades arribem al inici de la cresta més feresta. Arribem a un punt on la desgrimpada i la següent grimpada es veuen massa exposades i complicades, així que decidim superar-la pels peus de la cinglera. Hem de tornar enrere i davallar una micona, per tornar pujarAquest és el primer punt complicat que decidim salvar per la banda inferior, als peus dels cingles, per tornar pujar a la cresta més envant.El problema no és exactament aquest punt, sino una desgrimpada posterior, després d'haver desgrimpat aquest punt i continuar la grimpada. 


Als peus de la cinglera per on superem la cresta feresta......aquesta via per superar la cresta no és exenta de dificultats aèries


La grimpada per pujar cap a la cresta no és senzilla. És molt exposada i de bon nivell.
De nou a la cresta! Hem superat el punt negre per la via alternativa


Arribem al darrer punt de la cresta. Al final ens espera una bona grimpada que ens posa adrenalítics.

N'Aina superant el darrer pas abans d'assolir el cim de sa Falconera

Arribant al cimAl cimVista cap el sud


Cap el oestCap el norestEl terreny càrstic dificulta la marxa
El Penyal des Llamp davant noltros

La davallada no és exenta de passes delicadesEl coll des Porrassaret davant noltros, per on davallarem cap el barranc de sa Gubia

Canal de davallada per una ximeneia carritxera molt rosta però sense complicacions. Ens portarà al jaç del torrent del barranc de sa GubiaLes parets del puig de s'Alqueria es tenyeixen d'or a n'aquesta hora.A mida que anem davallant, ens anem quedant sense llum. Aquesta minva ràpidament.
Al jaç del torrentLes llums de Ciutat ens mostren el camí de sortida del barrancTanta sort portar els frontals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada