diumenge, 25 de juny de 2017

Gruta de l'amo en Martí i cala Petita

Gruta de l'amo en Martí i cala Petita (25 juny '17)
Diumenge de platja. El temps és xafugós i convida a refrescar-se a la mar. Hem triat per passar part del diumenge una caleta que la record molt atractiva una vegada que hi vaig accedir en piraigua.
La caleta és realment encisadora, encara que la arena resta sota un mant de posidònia sec 
.i tant a l'aigua com a la vorera hi ha restes de plàstics que l'onatge va traiguent de la mar. Malgrat tot, el bany a les seves aigues i l'entorn encisador ens ha servit per relaxar i refrescar-mos. Just el que cercavem.
El bany a la cala no ha sigut l'ùnic al·licient cercat. Un petit recorregut estiuenc i qualque afegitó interessant han sigut requisits també, per cumplir objectius aquest diumenge. Hem triat arribar fins s'Illot, a la vessant de cala Morlanda, visitar la desconeguda, per nosaltres, gruta de l'Amo en Martí, i prosseguir camí costaner cap a la cala. En total, devers 45 minuts tranquilament de recorregut.
.
.

Aparquem just devora cala Morgana i tot començar a caminar ens topam amb aquest inusual camí que sembla preparat per una cursa d'obstacles. Molt pintoresc.
.
.

Guiats per un plànol que el company muntanyer Toni Sureda té a la seva web, ens hem adreçat directament a la gruta. L'hem trobada sense haver de cercar per l'entorn. Gràcies, Toni!
N'Aina, forofa de coves i grutes, no s'ho ha pensat un segon, ficar-se de cap a la gruta. Tan és així que ho ha fet per un forat que no és la entrada habitual. Més mèrit ha tingut, sens cap dubte. Jo he voltat una illa de mates envoltant una figuera i m'he topat de morros amb la entrada esglaonada.
.
.

La gruta, ara amb la boca de entrada esbucada, tanmateix els esglaons construits salven aquest esbucament del sostre
.
.


En temps troglodites, aquesta cova devia ser tot un luxe d'habitatge, amb el seu jacuzzi inclòs.
.
.

Al sostre, forat amb coll fabricat en pedra seca. Potser un temps era la entrada?
.

la gruta comunica amb la mar
.
.
Visitada i coneguda la gruta, sortim amb direcció cala Petita. Hem de passar per cala Morlanda que, veien la poca quantitat de gent, ens anima a anar a cala Petita, on sospitavem que podria estar plena de gent, com cala Barques
.
.

Deixant enrere cala Morlanda
.
.

El camí costaner és molt agradable. El sol marca una temperatura tòrrida, devers 30ºC, però l'oratge ens refresca i fa la passa còmoda i agradable.
.
.


Arribats a cala Petita, passam per aquest portellet obert
.
.

No ens queixarem de la quantitat de gent. Podem quedar a gust
.
.

Encara que no hi hagi arena, el matalàs de posidònia afegeix comoditat a estar's-hi tombat en terra
.
.

panoràmica de la cala
.
.

Aigua extraordinària. Convida a banyar-se
.
.
I ja després de dinar, descansar a gust, relaxar-se, banyar-se, contemplar les corregudes d'un parell de cans, etc, etc, decidim acabar la jornada tornant refent el camí caminat el dematí.
.

Així que en mitja horeta ja ens hem trobat al cotxe camí cap a cases.
Un diumenge molt agradable i profitós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada