diumenge, 24 de setembre del 2017

Via Verda Manacor


Via Verda Manacor (24 sept '17)

No és aquesta una ruta senderista habitual, apartada dels alzinars i cims de Tramuntana o altre indret muntanyós de s'illa. Tot i això, molta gent surt a caminar per aquesta antiga via de tren habilitada com a via verda, ideal per recórrer en bicicleta, que és com jo ho he fet. Durant el recorregut he vist des de bicicletes de carretera o bicis de muntanya, així com "runners" i senderistes. Crec que una molt bona iniciativa d'aprofitament i posada en marxa d'un espai que havia caigut en dessús. Ara és agradable recórrer els quasi 60 km que hi ha de Manacor a Artà, incloguent la tornada pel mateix lloc, refent camí.
La via verda arrenca a Manacor, poc més enllà de l'Auditorium. Al començament trobam una caseta de lloguer de bicicletes, per si qualcú vol fer la via i no té mitjans mecànics.

.
.



Al començament de la ruta, just al pàrking d'un Eroski situat prop del hipòdrom, una caseta de lloguer de bicicletes ens pot ajudar en cas de no disposar de vehícle rodat.
.
.

Tot el camí és planer de fàcil rodada i agradable si la temperatura és moderada i no copetja la solana
.
.



Arribant a Sant Llorenç
.
.


Estació de sant Llorenç
.
.

Estació de son Carrió
.
.

Arribant als peus de na Penyal
.
.

Arribant a son Servera
 .
.

Estació de son Servera
.
.

Restes de l'antiga via fèrrea 
.
.

Caseta oblidada de ferroviari poc abans d'arribar a Artà
.
.

Després de 27km he arribat a Artà. Abans de començar la tornada em faré amb una bona gerra de cervesa per refrescar-me la gola. La tornada, 27km més afegits a la bici es noten bé al cos. En arribar a Manacor hauré de fer un bon menjar i millor beure.
Una ruta ben guapa per fruir de la contrada del Llevant illenc, ja sigui a peu o en bici.
.
.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada