dilluns, 4 de juny del 2018

Son Guitart

Exploració pel puig de son Guitart (dilluns, 4 de juny '18)


Aquest dilluns he sortit de la feina amb ganes de ficar-me muntanya sense haver de perdre molt de temps pel camí. Tampoc hi ha molt de temps. Així que he decidit explorar la zona entre Coanegra i Alaró, exactament el puig de son Guitart. Al moment de començar el recorregut, als Amunts d'Alaró on he deixat el cotxe, no sé encara si és viable fer-ho. Desconec la zona.
.
.

He assolit el carrer de son Borràs que mena cap a l'antiga embotelladora, als peus de les penya-segades parets de la Bastida que ja vaig pujar amb n'Aina fa mesos.
.
.

El camí que se va enfilant i guanyant alçada passa vora l'edifici de l'embotelladora
.
.

No massa lluny de l'embotelladora ens topem una tanca oberta però amb els ròtuls que ens conviden a no passar. La meva curiositat és superior a la prudència, en aquest cas, i continuo avançant pel camí amb clara intenció de tornar enrere en qualsevol moment per evitar trobades i enfrontaments.
.
.

La pista se va enfilant i, segons l'Alpina, puja fins el coll anomenat de s'Era, on deixa de ser pista i es converteix en camí que arriba fins les cases de Cas Secretari.
.
.


Abans d'arribar al coll, tenc intenció de deixar la pista, malfeta ja ben amunt, per l'esquerra, per anar a cercar la pujada fora camí cap el cim del puig de son Guitart
.
.

En sortir de la pista per una tanca que no tanca massa i permet la passa per un costat, continuo per un caminoi pintat els primers centenars de metres. Després, poc a poc es va desdibuixant fins que costa resseguir-ho
.
.


Arribat al coll des de on, suposadament, el sender comença la davallada cap a son Roig, a la vall de Coanegra, he de començar la pujada cap el cim. El terreny és brut de vegetació, sense indicis de senders, tiranys, caminois... Res! A les braves cap amunt.
.
.


He de superar un coster empinat per arribar al punt més alt del puig. A la foto, el punt més alt del puig de son Guitart. 
.
.

Vaig avançant cap el sud per aquesta planícia bruta de vegetació intentant trobar les vistes que gratifiquin l'esforç de la pujada
.
.

Vista cap a la vall de Coanegra. Els costers de n'Emerit al davant
.
.


Vista cap a Alaró

Una sitja neta prop del cim. Ja és curiós, sense trobar indicis de caminois per l'indret
.
.

Vista cap a la sortida de la vall de Coanegra
.
.



Superant esglaons per avançar
.
.


El cim de son Guitart
.
.

Restes d'una construcció. Sembla un marge de sosteniment d'un camí, però aquest ha desaparegut
.

Davallant cap el punt de partida
.
.

Al coll
.
.

Un forn de calç situat allà on he sortit de la pista per ficar-me cap el cim
.
.

Marges al Clot des Guix
.
.

Alaró des del camí des Clot des Guix, abans d'arribar a l'embotelladora
 .
.

El turó de son Guitart, allà al fons, punt d'exploració d'avui.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada